Cégvilág

2012-ig további 175 főnek ad munkát a Continental itthon

A folyamatban lévő beruházások révén 2012 végéig további 175 mérnöknek és munkásnak létesít munkahelyet Kőbányán a Continental konszernhez tartozó Temic Telefunken Microelectronic Hungary Kft.

Miután a Continentalnak hosszú távú üzleti tervei vannak Budapesten, a gyárat olyan új gyártósorokkal és technológiákkal szerelik fel, amelyekkel további innovatív autóipari termékek gyártása – például hibrid meghajtó rendszerek elektronikai vezérlőegységei, kormányművezérlő rendszerek és EBS fékvezérlő elektronika – valósulhat meg – jelentette ki a 20 éves vállalatot meglátogató Elmar Degenhart, a Continental AG Igazgatótanácsának elnöke.

A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján az említett beruházásról azt olvashatjuk, hogy a 2009 óta folyó 7 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztő és eszközbeszerző beruházás sorozat megvalósítását az ITD Hungary Zrt. segíti. A Continental közleménye szerint az egyebek mellett fék- és elektronikus menetstabilizáló rendszereket gyártó 1 200 fős vállalatra eddig 140 millió eurót fordítottak.

A hannoveri székhelyű Continental AG budapesti leányvállalata több mint tizennégy éve foglalkozik Magyarországon autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok fejlesztésével és gyártásával. A Continental 2002-ben vásárolta meg egyik fő szállítóját, a Temic GmbH-t, így annak budapesti gyára a Continental csoport úgynevezett automotive üzletágához került.

A vállalatcsoport 1998 óta van jelen Magyarországon. Négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán és Budaörsön. A Continental csoport eddig több mint 200 millió eurót fektetett be Magyarországon, s jelenleg körülbelül 5 200 alkalmazottat foglalkoztat. 

Temic Telefunken Microelectronic Hungary mérnök ITD Hungary Continental ContiTech munkahely
Kapcsolódó cikkek