Cégvilág

Százmilliós közönségnek közvetített a Magyar Televízió

Huszonöt ország több mint százmillió tévénézőjéhez jutott el a Magyar Televízió úszó Eb közvetítése. Az MTV munkáját az Európai Úszószövetség (LEN) és a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) is méltatta, az elismerést Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke tolmácsolta a köztévé margitszigeti stúdiójából sugárzott Sport7 című műsorban.

Schulek Csaba főszerkesztő vette át Gyárfás Tamástól a LEN és a MÚSZ emlékérmét – ebben az elismerésben a Telesport stábján kívül csak az Európa-bajnokság legeredményesebb női és férfi versenyzője részesült. A főszerkesztő elmondta: több mint kétszáz munkatárs vett részt a közvetítés sikeres lebonyolításában, ez az ő díjuk, hiszen az ő munkájuk biztosította, hogy ne csak a hazai tévénézőkhöz, hanem a több mint százmilliós európai közönséghez is eljussanak a budapesti úszó Eb eseményei. Hozzátette, a sikeres közvetítés négy pilléren alapul: jó kép, jó hang, jó verseny és jó eredmények. Ez együtt volt a 2010-es budapesti Úszó Eb-n.

Az MTV a tizenkét nap eseményeit több mint száz órában közvetítette HD minőségben két csatornáján és a telesport.hu-n. Összesen negyven kamera rögzítette a szinkronúszó, műugró és úszó versenyszámokat, köztük a drótkötélen lebegő pókkamera, több víz alatti és a medence mellett futó kamera. Az MTV volt az esemény host broascastere, vagyis a magyar köztévé közvetítését vette át az eseményről tudósító valamennyi európai televíziótársaság.

Magyar Televízió Gyárfás Tamás közvetítés úszó eb mtv
Kapcsolódó cikkek