Cégvilág

Versenyjogi pályázatok

A Gazdasági Versenyhivatal feladata a versenykultúra fejlesztése is. Az ezzel kapcsolatos munkát a hivatal szervezetén belül a Versenykultúra Központ (GVH VKK) éves munkaterv alapján végzi.

 A VKK idei munkaterve alapján két pályázati felhívást hirdet meg, amelyek a 2011. évi és így folyamatos működést biztosító programok megvalósítását célozzák. A pályázaton felhasználható pénzügyi keret a GVH VKK költségvetésében rendelkezésre áll. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás mértéke a program vagy tevékenység költségeinek 100 százaléka; az elnyerhető támogatás értéke maximum 7,5 millió forint.
A GVH egyik felhívását meghatározott versenyjogi és versenypolitikai, illetve piacelméleti, valamint a fogyasztói döntéshozatallal és védelmével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó kutatások támogatására írta ki. Pályázni lehet részint a vertikális korlátozásokkal kapcsolatos újabb közgazdasági irodalom témakörében. A pályázónak általános áttekintést/kompilációt kell végeznie az elmúlt évtizedben vertikális korlátozásokkal, azok versenyre gyakorolt hatásaival, valamint azok versenypolitikai kezelésével foglalkozó külföldi közgazdasági szakirodalomról.

 Az áttekintésnek a szakirodalom empirikus és elméleti részét egyaránt fel kell ölelnie. Egy másik téma a fogyasztói döntési eltérés magyarázata az információs közgazdaságtan és a viselkedési gazdaságtan eszközeivel – ebben az esetben általános áttekintést/kompilációt kell adnia a pályázónak az információs közgazdaságtan és a viselkedési közgazdaságtan egyes konkrét fogyasztói magatartástípusokra adott magyarázatairól. A harmadik témakör a fogyasztói tájékozottság növelése az energiapiacokon. Ez esetben az elvárás egy a lakossági fogyasztók energiapiacokkal, illetve döntési lehetőségeivel kapcsolatos ismereteinek növelése érdekében a lehető legszélesebb tájékozódást elősegítő honlap, webfelület létrehozása.
A nyertes pályázatokat benyújtók elsődlegesen utófinanszírozás formájában jutnak az elnyert pénzhez. A pénz folyósítása a támogatási szerződés szerint a GVH VKK által elfogadott szakmai és pénzügyi beszámolást követően történik. A GVH VKK előleget nem biztosít, ettől azonban kivételes és indokolt esetben el lehet térni. Ha ugyanis a támogatott program, feladat vagy tevékenység több részletben is megvalósítható, a támogatási szerződésben részletezettek szerint lehetőség van – a megvalósított részeredmény utólagos finanszírozásával – a támogatás részletekben történő folyósítására, ebben az esetben a beszámolás is ehhez az ütemezéshez igazodik.
Ha a pályázó a pályázati programhoz vagy tevékenységhez a benyújtott költségterv 100 százalékát el nem érő mértékű támogatást igényel (például mivel a költségek meghaladják a pályázaton elnyerhető összeg maximumát), a költségek fennmaradó hányadát saját forrásból kell biztosítania. A saját forrás meglétét a GVH VKK felé a pályázat során igazolni kell, annak ténye a támogatási szerződésben is szerepel.
A támogatás kizárólag a támogatott programhoz, tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó észszerű és indokolt költségek (például személyi és dologi kiadások) fedezésére a támogatási szerződésben részletezettek szerint használható fel.

Nyílt pályázat
Az idén augusztus 9. és szeptember 15. között nyújthatók be pályázatok a versenykultúra-központ nyílt pályázatára. Ezek a versenyjoggal és versenypolitikával, illetve piacelméleti, valamint a fogyasztói döntéshozatallal és védelmével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó, más GVH VKK pályázati formában nem támogatott tudományos és oktatási projektek (különösen tudományos kutatások, iskolai rendszerű és azon kívüli oktatási programok, kiadványok) támogatását célzó munkák lehetnek. VG

Főbb információk

A támogatás formája: vissza nem térítendő

A támogatás mértéke: a program vagy tevékenység költsé-geinek 100 százaléka

A támogatás értéke: maximum 7,5 millió forint

Beadási határidő: 2010. augusztus 9. és szeptember 15. között

Pályázhatnak: magánszemélyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, kutatóintézetek, oktatási intézmények, társadalmi szervezetek

A dokumentáció elérhetősége: www.versenykultura.hu

További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen

A támogatás mértéke: a program vagy tevékenység költsé-geinek 100 százaléka

A támogatás értéke: maximum 7,5 millió forint

Beadási határidő: 2010. augusztus 9. és szeptember 15. között

Pályázhatnak: magánszemélyek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok, kutatóintézetek, oktatási intézmények, társadalmi szervezetek

A dokumentáció elérhetősége: www.versenykultura.hu

További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen -->

kkv támogatás GVH VKK kkv pályázat
Kapcsolódó cikkek