Cégvilág

A halálra készül Porsche unokája

Ferdinand Piech, a legendás Ferdinand Porsche unokája, a Volkswagen csoport felügyelőbizottságának elnöke intézkedéseket tett a cég öröklésével kapcsolatban.

A 73 éves Piech a Focus magazinnak nyilatkozva elmondta: biztosítani szeretné a gördülékeny vezetőváltást cégénél halála esetén, ezért döntött úgy, hogy osztrák alapítványoknak juttatja a Volkswagen csoportbeli részesedését – tudósít az AFP.

Egyes sajtójelentések szerint Piech azért igyekszik mihamarabb rendezni a tulajdonrészének kérdését, hogy megakadályozzon egy gyors eladási akciót, és ezzel biztosítsa, hogy a VW irányításának joga feleségére szálljon.

Ferdinand Piech a luxusautó-gyártót alapító Ferdinand Porsche unokája, aki a legendás márka létrehozása mellett a Volkswagen bogár tervezője is. Azzal, hogy a Volkswagen tavaly felvásárolt a Porschét, a konszern kiegészült, és teljes egészében az alapító családjának irányítása alá került. Ezzel látszólag konszolidálódott a Piech-ek és a Porschék évtizedek óta tartó konfliktusa.

A hírügynökség emlékeztet arra, hogy Piech-et az egyik stratégiai döntéshozónak tekintik a Volkswagennél. Az örökléssel kapcsolatos elhatározása ugyanakkor kérdéses, hiszen feltételezhető, hogy négy házasságából született tizenkét gyereke a bíróság előtt támadja majd meg a jelenlegi feleség számára kedvező

Piech VW Porsche Volkswagen
Kapcsolódó cikkek