Cégvilág

A Ryanair vezére a légikísérőre bízná a repülőt vész esetén

A radikális megszólalásairól híres Michael O’Leary a fizetős mellékhelyiségek után ismét érdekes légügyi ötlettel állt elő: úgy gondolja, nem érdemes másodpilótákat alkalmazni.

A Ryanair vezérigazgatója különleges elképzeléseivel, és szókimondásával nem először hívja fel magára a figyelmet. A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy olyan repülő engedélyeztetését kérte, amelyen állnak az utasok. Korábban közölte, hogy díjat szedne a repülőkön található mosdók használatáért, most pedig a másodpilótákat száműzné a fedélzetről – számol be a Telegraph.

Az ír fapados cég vezetője szerint semmi szükség a másodpilótákra, hiszen úgyis számítógép irányítja a repülőt. A Business Weeknek arra a kérdésére, mi történnek ilyen esetben vészhelyzetben, O’Leary úgy válaszolt: segítségül hívhatnák a légikísérőket, akik pilóta kiképzésben részesülnének.

„A javaslatai ostobák, veszélyesek, és az utazók halálra rémülnek tőlük” – kommentálta a cégvezető ötleteit Jim McAuslan, a Brit Pilóták Szövetségének főtitkára.

fapados pilóta légikísérő másodpilóta O'Leary Ryanair
Kapcsolódó cikkek