Cégvilág

Megkétszerezi termelését a Škoda

A cseh autógyár a tervek szerint tíz év alatt emelné kétszeresére termelését, elsősorban Kínának, és a többi fejlődő piacnak köszönhetően.

Ha a márka a várakozásoknak megfelelően teljesít, akkor 2020-ra 1,5 millió Škoda hagyja el a gyárakat évente – erről a cég vezérigazgatója, Winfried Vahland beszélt a Hospodarske Noviny című lapnak nyilatkozva. A Volkswagen csoport cseh leánya elsősorban Kínára, Indiára, és Oroszországra fókuszálna a termelés megnövelése érdekében - jelenti az Automotive News Europe.

A Škoda Auto az első félév során összesen 378,7 ezer autót szállított ki vásárlóinak, ami 49,1 ezer darabbal haladja meg az előző év azonos időszakának volumenét. A vállalat működési eredménye 5,9 milliárd cseh korona, ami nagyjából 1,7 milliárddal (40,6 százalék) magasabb az előző esztendő első félévénél.

A kiszállítások jelentős növekedése mindenekelőtt a kínai intenzív keresletre vezethető vissza, ahol 84,1 ezer jármű (+82,3 százalék) kiszállítására került sor.

Mint arról a Financial Times nyomán beszámoltunk, a legnagyobb autógyártók folyamatosan terjeszkednek a fejlődő országokban. A BRIC államokban jelentkező kereslet alaposan átalakíthatja a világ autópiacát.

kapacitás Skoda BRIC termelés félév
Kapcsolódó cikkek