Cégvilág

Nem biznisz a kaszinó, hazánkban is fagyos a hangulat

Visszavonta a hotelek és kaszinók üzemeltetésével foglalkozó Lucien BarriÈre csoport nyílvános papíraukcióját a tulajdonos francia Accor. A szállodakonszern 575-700 millió euró közötti összegre számított a társaság 49 százalékáért.

A papírokat 16,10 és 19,60 eurós áron lehetett volna jegyezni. Az Accor a befektetők érdeklődésének hiányával magyarázza a lépést, amely a szállodapiac jelenlegi helyzetét tekintve nem meglepő – áll az Accor hivatalos közleményében.

Az Accor vezetősége egyelőre nem mondott le teljesen a Lucien BarriÈre részleges tőzsdei bevezetéséről. Ám a csoport szolid első éves eredményei egyelőre nem vetítenek elő közeli IPO-t.

A kedvezőtlen gazdasági helyzet és az egyre nagyobb verseny Magyarországon is fagyos helyzetet teremt a hazai szállodapiacon. Az elmúlt években elért kihasználtságot most nagyon nehéz tartani – hívta fel a figyelmet Robert Jöbstl a Starlight Suiten tulajdonosa.

A trend 2011-ben, a következő üzleti évben is folytatódik. Az árak esése sajnálatos módon minden szegmensben és kategóriában jellemző. A legkönnyebb út, hosszú távon a leginkább meggondolatlan lépés, a komplikált gazdasági helyzet ellen csupán az erőteljes árcsökkentéssel és nagy árengedményekkel védekezni – tette hozzá.

IPO kaszinó tőzsde szálloda Accor Starlight Suiten válság
Kapcsolódó cikkek