Cégvilág

Újabb vasúti szárnyvonalakat nyit meg a kormány

A decemberi menetrendváltással újabb hat vasúti mellékvonalon indul újra a személyszállítás – jelentette be Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

A júliusban újranyitott öt vasúti mellékvonal után december 12-étől az Almásfüzitő – Esztergom, Börgönd – Sárbogárd, Godisa – Komló, Abaújszántó – Hidasnémeti, Fehérgyarmat – Zajta és Kocsord alsó – Csenger szakaszokon, összesen 165 kilométeren indul meg ismét a személyszállítás.

A döntés következtében 43 település mintegy 135 ezer lakosának közlekedési lehetőségei bővülnek mondta el az államtitkár. A változás közvetlenül érint 56 állomást vagy megállóhelyet.

A szakminisztérium ezzel az intézkedéssel is a vasút fejlesztése és a vidék megerősítése melletti elkötelezettségét jelzi. Az Abaújszántó - Hidasnémeti vonalon a tavaszi-nyári árvíz és rendkívüli esőzések okozta károk gyors helyreállításának köszönhetően indulhat újra az év végétől a személyszállítás.

Egy másik észak-magyarországi szakasz, a Szilvásvárad – Putnok újranyitását továbbra is tervezi a tárca. Ezen a viszonylaton azonban a biztonságos vonatközlekedés feltételei decemberig nem teremthetők meg maradéktalanul, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt sérült pálya további beavatkozást igényel.

vasút szárnyvonal infrastruktúra Völner Pál MÁV
Kapcsolódó cikkek