Cégvilág

A mentéshez pénzt is adnak majd a mentősök

Az október 23-i ünnepi rendezvények egészségügyi biztosítását az Országos Mentőszolgálat saját kapacitásával, költségvetési forrásainak felhasználásával látja el – közölte az Egészségügyért Felelős Államtitkárság. Jelenleg az OMSZ költségvetésében nincs pénz az ehhez hasonló kötelező feladatokra.

Jelentkezzen Ön is a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára: Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés

Az előadók között találkozhat Réthelyi Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterével, Szócska Miklóssal az egészségügyi ágazatot irányító államtitkárral és Horváth Endrével, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával.

Időpont: 2010. november. 4.

A mentési rendelet módosításával azonban meghatározzák azoknak az állami rendezvényeknek a körét, amelyek jellegüknél vagy a résztvevők várható számánál fogva igénylik a mentőszolgálat által nyújtott biztonságot. Az állami rendezvények egészségügyi biztosítási költségeit a jövőben az Országos Mentőszolgálat költségvetésébe betervezik, beépítik, így eseti, tételes elszámolásra nem kerül sor.

mentési rend OMSZ október 23
Kapcsolódó cikkek