Cégvilág

Indiai csoda: felével ugrott az ArcelorMittal-profit

Bár a világ legnagyobb acélgyártó vállalatának adózott eredménye csaknem feléve ugrott folyó üzleti évének szeptemberrel végződő negyedében, az ArcelorMittal vezetése szerint a vállalat a várakozásaikon alul teljesített.

Az ArcelorMittal adózott eredménye 48 százalékkal 1,35 milliárd dollárra emelkedett, a forgalom 30 százalékkal 21,0 milliárd dollárra bővült 2009 ugyanazon időszakához képest. 2010 előző negyedévéhez képest viszonyítva azonban csökkent a vállalat eredménye, amely a cég közlése szerint a növekvő nyersanyag-és energiaáraknak köszönhető.

A konszern elnöke Lakshmi Mittal szerint az ArcelorMittal várakozásain alul teljesített, s javulás a következő három hónapban sem várható. A regionális különbségek és a kereslet esése miatt az utolsó negyedévben sem lesz növekedés. Az acél iránti kereslet ugyanakkor a válság előtti időszakhoz közelít, de az árak továbbra is alacsonyak. – állítja az elnök.

Az ArcelorMittal a világ acélgyártásának hat százalékát adja. A konszern két leányvállalatán keresztül Magyarországon is jelen van. Az ArcelorMittal FCE Hungary Kft. alapvetően ötvözött és ötvözetlen acéltermékek gyártóművi értékesítésével foglakozik, az ArcelorMittal Distribution Hungary Kft. a nagykereskedelmet viszi.

nyersanyag ArcelorMittal India acélipar gyorsjelentés
Kapcsolódó cikkek