Cégvilág

Milliárdos gépipari fejlesztés Tatabányán

A tatabányai ASG Gépgyártó Kft. egymilliárd forint értékben fejleszti üzemét, új megmunkáló központot vásárol, bővíti az üzemcsarnokot és az idén közel 80 fővel növeli dolgozóinak számát.

"Az állami támogatással és az elmúlt évek tartalékaiból megvalósuló beruházással az ASG korszerű gépparkkal vehet részt a lassan konszolidálódó piacon" - tette hozzá Sólyom Ferenc.

A magyar magántulajdonban lévő vállalat vezetője elmondta: az idén augusztusig alacsony volt a rendelésállomány, azonban az alapanyag termelő és bányászati cégek új megrendelései miatt az utolsó négy hónapban nagyobb árbevételt várnak.

Az ASG korábban a tatabányai szénbányák központi műhelye volt, ma 90 százalékban exportra termelő vállalat, 310 dolgozóval. Az ASG bányászati és építőipari gépeket, fúrópajzsokat és kotróhajók alkatrészeket gyárt. Vevőik között megtalálható az Atlas-Copco, a Caterpillar, a Joy, a Sandvik és a Terex Demag is. A vállalat 2009-ben 2,8 milliárd forint bevételt ért el, idén 2,3 milliárd forinttal számolnak.

MTI Eco-->

Tatabánya ASG gépgyártás Caterpillar beruházás fejlesztés
Kapcsolódó cikkek