Cégvilág

Richter-adomány a kórházaknak - sikeres "Egészségvárosok"

Két év alatt 85 millió forintot adományozott a Richter Gedeon Nyrt. a hazai kórházaknak – tájékoztatta a sajtó munkatársait a cég kommunikációs igazgatója. Beke Zsuzsa összegezte a tavaly kezdeményezett "Egészségvárosok" program eredményeit, amelynek célja az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a szűrővizsgálatokra történő invitálás.

Jelentkezzen Ön is a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára: Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés

Az előadók között találkozhat Réthelyi Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterével, Szócska Miklóssal az egészségügyi ágazatot irányító államtitkárral és Horváth Endrével, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával.

Időpont: 2010. november. 4.

Tavaly és az idén 14 városban jártak, városonként 2 millió forintot adományoztak a helyi kórháznak, amit a szűrővizsgálatokon résztvevők azzal toldották meg a cég kontójára, hogy részt vettek a szűréseken. Így gyűlt össze 60 millió forint, amit elsősorban orvosi műszerekre, a kórházi ágyak korszerűsítésére fordítanak További 25 millió forintot adományozott a cég a Semmelweis Egyetemnek, amelyből a gyermekklinikákon dolgozó neonatológus (az egészséges és a beteg újszülöttek élettanával, kórtanával foglalkozó orvostudományi szakterület) szakorvosok jövedelmét emelik átlagosan 90 százalékkal. Beke Zsuzsa bejelentette: az Egészségváros programot a cég jövőre is folytatja.

Egészségvárosok Beke Zsuzsa Richter
Kapcsolódó cikkek