Cégvilág

Az Audi rekordot döntött és fejleszti a győri gyárat

Az Audi Konszern a gazdasági év első kilenc hónapja során 19,9 százalékkal magasabb, összesen 26 milliárd euró forgalmat produkált. Ezzel egyidejűleg működési eredménye átlag feletti mértékben, 93,8 százalékkal emelkedett, új rekordként a vállalat története során.

Az idei gazdasági év első kilenc hónapja során az Audi profitálhatott a világszerte tapasztalható keresletnövekedés kínálta lehetőségekből. A négykarikás márka ennek megfelelően az első három negyedév során összesen 829 307 járművel rekordszintre növelte kiszállításait, ami 17,6 százalékos növekedést képvisel az előző év azonos időszakához képest.

Az Audi a január és szeptember közötti időszak során kiszállításaihoz képest is különösen jelentős arányban, 19,9 százalékkal, összesen 26 milliárd euróra növelte forgalmát. A vállalat működési nyeresége ennek során még intenzívebb ütemben, 93,8 százalékkal, 2,3  milliárd euróra emelkedett, 10,3 százalékkal túlszárnyalva még a 2008-as rekordév során elért 2,1 milliárd eurós értéket is.

Az Audi márka az idén összesen mintegy 1 080 000 vásárlói kiszállításra számít, 2015-re pedig már 1,5 millió autó értékesítését tervezi, ennek érdekében a cég tovább bővíti gyártókapacitását. A vállalt az elkövetkező három év során 900 millió eurót invesztál győri üzeme teljes autógyárrá fejlesztésébe, mintegy 1 800 új munkahelyet teremtve. Győrben 2013-tól évente mintegy 125 ezer autó gördülhet le a szerelőszalagról, a TT, a TT Roadster és az A3 Cabriolet mellett az A3 egy további változata formájában.

eladás profit Audi Győr értékesítés gyártókapacitás forgalom
Kapcsolódó cikkek