Cégvilág

Hivatalosan is összeolvadt a Vatera és a TeszVesz

Nem kellett sokáig várni a hírre: a Vatera.hu Kft. és a TeszVesz.hu Aukció Kft. már hivatalosan is egybeolvad. A két társaság hírlevélben értesítette a felhasználókat arról, hogy a sokak szerint konkurensnek hitt aukciós portálok 2010. november 1-jével egy jogi személyiség keretén belül működnek.

A két társaság allegroup.hu Kft. néven folytatja tevékenységét és ezen a néven állít ki számlákat – áll a társaság közleményében.

A hazai online aukciós piac forgalmának oroszlánrészét e két portál bonyolítja. A Vatera.hu több mint egymilliárd forint, a Teszvesz.hu 218 millió forintot meghaladó árbevételt könyvelt el 2009-ben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) adatbázisa szerint.

A Vatera.hu Kft.-t  2008-ban vásárolta fel a dél-afrikai Naspershez tartozó MIH Allegro leányvállalata, amely 2009 óta a Tesz Vesz.hu Aukció Kft. kizárólagos tulajdonosa is. Az Allegro a Sanoma tulajdonrészét vásárolta meg. A két társaság novemberig jogilag is külön működött.

Gerő Viktor, a Vatera.hu ügyvezető igazgatója lapunknak korábban elmondta, az Allegro csoport több mint 50 e-kereskedelmi oldallal van jelen a kelet-közép európai régióban, így tudunk építeni a nemzetközi tapasztalatokra és a cégcsoporton belül lévő know-how kihasználására is.

A magyar piac abból a szempontból speciális, hogy mind két vezető aukciós oldal, a Vatera és a TeszVesz is egy tulajdonban van, így gyakorlatilag folyamatos nemzetközi egyeztetéssel továbbra is viszonylag szabadkezet kapott a hazai menedzsment.

A két oldal működése viszont továbbra is jól elkülöníthető, a TeszVesz inkább a női felhasználókra fókuszál, míg a Vatera egy szélesebb réteget ér el és egyre több a fix áras, új termék található meg kínálatában. Így a két oldal adottságait kihasználva tudják szinte az egész hazai aukciós piacot lefedni – tette hozzá.

Vatera Allegro TeszVesz. online aukció portál
Kapcsolódó cikkek