Cégvilág

Megrohamozták a boltokat, lényegesen jobb lesz a szezon Németországban

Jól indult a karácsonyi bevásárlói szezon a német kiskereskedelemben, minden jel arra mutat, hogy az idei év végi forgalom jelentősen túlszárnyalja a tavalyit. A német háztartások átlagosan 245 eurót költenek ajándékok vásárlására idén a kutatások szerint.

A német kiskereskedők ujjonganak: A terrorcselekmények lehetőségére utaló figyelmeztetések és a jéghideg időjárás ellenére a karácsonyi piacokat látogató német fogyasztók a hét végén országszerte megrohanták az üzletek, áruházak pénztárait. És ez a folyamat vélhetően tovább tart majd - jelenti az N24 hírtévé. Nem vártunk ilyen jó szezonkezdést - fogalmazott a HDE szakmai szövetség főtitkára. Stefan Genth szerint az elmúlt hét megmutatta, hogy az üzleti forgalom már most jelentősen túlszárnyalja a tavalyit.

A legjobb teljesítményt a textilkereskedelem mutatta, de jelentős forgalmat bonyolítottak le az ékszerkereskedések, valamint a csúcstechnológiai termékeket - lapos tévék - árusító üzletek is. A játékok közül eddig a Playmobil értékesítése viszi a prímet. A német kiskereskedelmi szakma öt év után az egymást követő évek során bekövetkezett forgalomcsökkenés után idén karácsonykor a legnagyobb bővülésre számít.

A gazdasági fellendülés és a fogyasztók jelentősen javult vásárlási hangulata eredményeként a kutatók "vastag üzleti forgalom" számítanak. A GfK piackutatói abból indulnak ki, hogy a német polgárok idén egyenként átlag 245 eurót (közel 70 ezer forint) szándékoznak költeni ajándékok vásárlására.

Azt, hogy mi magyarok mennyit költünk az év végén, elolvashatja itt.

év vége advent textilkereskedelem karácsony üzlet ékszer bolt ruhaüzletek bevásárlási szezon kiskereskedelem
Kapcsolódó cikkek