Cégvilág

DunaCent: nem mi tartozunk az EMFESZ-nek, hanem az nekünk

"Nem mi tartozunk az EMFESZ-nek, hanem az nekünk" -reagált a hírekre a DunaCent.

Öt pontba foglalva reagált a DunaCent Kft. azokra a vádakra, melyek szerint lejárt, kifizetetlen tartozása van az EMFESZ Kft-vel szemben, amely emiatt felszámolási eljárást is akar ellene kezdeményezni. Az EMFESZ bankokhoz és a kormányhoz is fordult a mintegy 15 millió dolláros követelése ügyében. A DunaCent a következőkről tájákoztatta a Világgazdaságot:

1.) A DunaCent Kft-nek a mai napon (dec. 22-én - a szerk) nem áll fenn tartozása az EMFESZ Kft felé, sőt, az EMFESZ Kft. tartozik a DunaCent Kft-nek.

2.) Nem áll fenn tartozása az EMFESZ Kft. felé – és a DunaCent Kft felé sem - az EMFESZ Kft. által megnevezett folyamatos szolgáltatást nyújtó távhőszolgáltatóknak és más társaságoknak.

3.) Az EMFESZ Kft.-től az általa megnevezett jogviszonyban október 1.-jét követően a DunaCent Kft. a szolgáltatást nem vette igénybe. Pár nap erejéig, akkor is előrefizetéssel történt szállítás a DunaCent Kft-nek külön megállapodás alapján. Az EMFESZ Kft. által megnevezett egyéb társaságok felé pedig a hivatkozott jogviszony alapján szolgáltatás részéről nem történt.

4.) A Dunacent Kft. kénytelen megjegyezni, hogy az EMFESZ Kft. a kettejüket érintő jogviszonyt illetően a sajtóban konkrétabb adatokat és intézkedéseket tesz közzé ahhoz mérten, mely lényegi információcserét a DunaCent Kft-vel és az általa nevesített társaságokkal egyáltalán hajlandó volt folytatni.

5.) A Dunacent Kft. nem ismeri azt a jóhiszemű érdekérvényesítési jogi eszközt, mely abban nyilvánul meg, hogy már teljesített követelések ismételt kikényszerítése érdekében – egyébként üzleti titkok szükségtelen és öncélú felfedésével – harmadik személyek felé megkereséseket intéznek.

emfesz Dunacent
Kapcsolódó cikkek