Cégvilág

Északról hozna turistákat Magyarországra a Malév

Felújítaná a Malév oslói járatát jövő évi nyári menetrend életbelépésével. Magyarország és Norvégia között jelenleg a Norwegian üzemeltet csak közvetlen járatokat - idézi a Hangar.no norvég szakportált a Napi Turizmus.

Norvégia mellett a 2011-es nyári menetrendben szerepelne a dániai Billund is. A település Jütland-félsziget egyik legjelentősebb városa. Jütland Dániának az a része, ahonnan a legtöbb Magyarországra érkező dán turista érkezik. A Billund-i repülőtér és régió jelentőségét egyre több légitársaság ismeri fel. Mint arról a Takeoff.dk szakportál beszámolt, jövőre az Air France is közvetlen járat indítását tervezi Párizsból.

Frank Holton, a Dán Repülőtér Irányítási Hatóság igazgatója elmondta: a Malév heti két járat indítását tervezi Budapest és Billund között. Meg nem erősített értesülések szerint a Malév már a leszállási résidők igénylésénél tart, ami gyakorlatilag a járatindítás egyik utolsó fázisa.

Skandinávia fontos küldő piaca Magyarországnak. A zömmel egyénileg érkező vendégek éves szinten több százezer, nagyságrendileg az Egyesült-Királyság számaival megegyező vendégéjszakát töltenek nálunk.

légiközlekedés Malév reptér Dánia Skandinávia Norvégia desztináció
Kapcsolódó cikkek