Cégvilág

Melyik cég kapta a legtöbb munkaügyi bírságot? Itt a lista!

Döntő többségben vidéki telephellyel rendelkező cégek követik el a legsúlyosabban szankcionált munkabiztonsági és munkaügyi vétségeket – derül ki a feketelista.hu összeállításából.

A munkaügyi toplista első ötven helyezettje között 41 kft. található, 7 részvénytársaság és két betéti társaság található. A legtöbb társaság, 34 munkavédelmi bírsággal került fel a toplistára, a munkaügy körébe tartozó tizenhat bírság között tíz esetben a külföldieket engedély nélkül foglalkoztatottakra szabtak ki bírságot. A legmagasabb csaknem 10 milliós bírságot is ilyen szabálytalanságért szabta ki a hatóság, a Dr Faragó és Társai Kereskedelmi Kft.-re.

A toplista második helyén szereplő CU Electronics Europe 7 millió forintos munkavédelmi bírságot kapott a munkaügyi szakhatóságtól (OMMF). További három céget egyenként ötmillió forint vagy annál nagyobb bírsággal sújtottak. Így a budapesti GENERAL 2003 Építőipari és Kereskedelmi Kft.-t , ahol külföldi állampolgárokat foglalkoztattak engedély nélkül, és az ugyancsak fővárosi Magyar Aszfalt Kft.-t, illetve a Jász-Plasztik Kft.-t. Mindkét társaságnál munkavédelmi hiányosságok miatt büntetett a szakhatóság.

Négymillió forint vagy annál nagyobb bírság szerepel további hat cég neve mellett, és az ötvenedik helyezett is eléri a milliós összeget. A listán nincs olyan országrész, mely ne szerepelne, legtöbbször, négy esetben Pécs található meg a listán.

Az éves adatok alapján továbbra is a budapesti Power+B 2007 Munkaerő-közvetítő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a rekorder, összesen 70,6 millió forintos bírsággal, külföldiek engedély nélküli foglalkoztatása miatt. Hasonló vétségért szabtak ki 60 milliós bírságot az ING Magyarország Ingatlanfejlesztőre.

Az elmarasztalások számát illetően toronymagasan a fővárosi Őrjárat 07 Vagyonvédelmi Szolgáltató Kft. foglalja el az első helyet. A társasággal szemben összesen huszonegyszer hoztak elmarasztaló határozatot, a munkabiztonsági és munkaügyi felügyelők – olvasható a feketelista.hu internetes portálon.

munkavállaló munkaügy bírság feketelista munkabiztonság
Kapcsolódó cikkek