Cégvilág

Porsche Hungaria: Jövőre sem élénkül az autópiac

A jövő évben sem várható az autópiac jelentős élénkülése – mondta el Eppel János, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója a legnagyobb magyar autóimportőr vállalat évzáró sajtótájékoztatóján.

A cégvezető becslése szerint ebben az évben 53-55 ezer között lesz a forgalomba helyezett személyautók és 9 ezer- 9 200 a kishaszonjárművek száma. A jövő évben ennél valamivel több, 55-60 ezer személykocsi és 10 500 kishaszonjármű kerülhet az utakra.

Noha a Porsche Hungaria csak januárban adja meg az idei értékesítési adatait, a cég a fennállása húsz éve alatt, november végéig több mint 487 ezer új gépkocsit adott el. Az összesen 149 márkakereskedésben öt márkát forgalmazó társaság eladásainak márkától függően 70-80 százalékát adják a közületi és céges flottavásárlások. A legnagyobb tétel egy 900 darabos értékesítés, amit a rendőrségi tenderen nyert el a cég.

A Porsche Hungaria úgy véli, hogy a magánvásárlások jövőre is stagnálni fognak és az valamint a társasági változásai hatása esetleg egy év múlva jelentkezik.

autóeladás flotta társasági adó kishaszonjármű Porsche Hungaria szja
Kapcsolódó cikkek