Cégvilág

Sharp és Toshiba - Az Apple új "ágyasai"

Az Engadget megfogalmazása szerint az Apple a poligámia híve a beszállítók terén, ma a Sharp jelentette be, hogy kijelzőket szállít az amerikai óriásvállalatnak.

A Nikkei japán üzleti lap értesülése szerint a Sharp 1,2 milliárd dollárt fektet egy új kijelzőgyár megépítésébe, a megtermelt képernyők túlnyomó részét az Apple vásárolja majd fel, hogy beépítse az iPhone-okba. Az üzem építési költségének nagy részét az amerikai megrendelő fizeti majd.

Az Engadget felhívja a figyelmet arra, hogy a hét elején hasonló hír kapott szárnyra, akkor a Toshiba főszereplésével. Szintén japán cég, szintén 1,2 milliárd dollárt invesztál egy új, kijelzőket gyártó üzembe.

A Reuters információi szerint a Toshiba is az Apple-nek szállít majd, bár ezt a vállalat eddig nem kommentálta. Annyi biztos, hogy az úgy gyár beindításával a Toshiba LCD-gyártási kapacitási a jelenlegi 8,55 millió darab duplájára emelkedik.

Az Apple egyébként számtalan partnerrel működik együtt az iPhone-ok gyártásában, az egyik legnagyobb beszállítója a Kínában működő, tajvani székhelyű Foxconn.

toshiba kijelző beszállító Apple lcd Sharp
Kapcsolódó cikkek