Cégvilág

Új hamburgerlánc merész tervekkel - ma nyit a Gusto

Két-három éven belül 20-30 egységgel rendelkező hálózattá válna és külföldi piacokra is belépne a magyar Gusto Burger & Cafe gyorsétteremlánc, amelynek első üzletét ma nyitják meg Budapesten, a Váci utcában.

Az első étterem mintegy 100-150 millió forintos beruházást igényelt, ennek megtérülését öt évre tervezik. A gyorsétterem-hálózatoknál szokványos üzleti modellel ellentétben az új lánc nem franchise-módszerrel terjeszkedne, összes üzletüket a Gusto Burger Magyarország Kft. üzemelteti majd.

A Gusto Burger & Cafe az úgynevezett „quality local fastfood” koncepciót kívánja meghonosítani hazánkban, ez gyakorlatilag magas minőségű gyorséttermet jelent, amelyben a szokásos kínálat mellett friss saláta, gyros, kávézói színvonalú kávé, kézművessütemények, minőségi borok és csapolt sör is kapható. Az árszínvonal hasonló lesz a legnagyobb versenytársakéhoz. „Mi azonban nem kívánunk pár száz forintos akciókkal belemenni a piacra jellemző árversenybe” – tette hozzá Laczkó Róbert, a Gusto Burger Magyarország Kft. hálózatfejlesztési vezetője.

A hálózatvezető elmondta, hogy ahol csak lehet, igyekeznek magyar beszállítókkal dolgozni. A bort például külön a Gusto számára szállítja 2,5 decis üveges, csavarható kupakos kiszerelésben a villányi Günzer pincészet, a csapolt sör Soproni lesz, a süteményeket pedig egy kis vidéki cukrászdából kapják.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.


[enews_gallery id='258804']

magyar hamburgerlánc Gusto Burger & Cafe hamburgerlánc gyorsétteremlánc
Kapcsolódó cikkek