Cégvilág

A GDF Suez pályázik az Emfesz fogyasztóinak ellátására

A GDF Suez magyarországi érdekeltsége beadja szándéknyilatkozatát a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH) arról, hogy vállalni tudja az Emfesz gázkereskedő tevékenységének felfüggesztése miatt gázellátás nélkül maradó fogyasztók ellátását - mondta Csiba Péter, a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese

A jelentkezők közül a MEH választja ki azt a gázkereskedőt, amelynek január 13-ától el kell látnia a több százezer fogyasztót. Csiba Péter hangsúlyozta: felkészültek arra, hogy az Emfesz egyetemes szolgáltatásba visszatérő fogyasztóit ellássák, ehhez rendelkeznek energiaforrással és pénzügyi biztosítékokkal is. Garantálni tudják a fűtési szezon közepén is, hogy biztonságos szolgáltatást nyújtanak az eddigi, és az ellátási körükbe újonnan belépő fogyasztók számára egyaránt - tette hozzá.

Jelezte: a felkészülés keretében nemcsak a pótlólagos gázforrás biztosítását kellett megszervezniük, hanem a szolgáltatás infrastruktúráját, illetve adminisztrációs többletfeladatait is.

Amennyiben a MEH a GDF Suezt bízza meg a szolgáltatás nélkül maradt fogyasztók ellátásával, ez nagyságrendben 10 millió köbméterrel növeli meg a szolgáltatott mennyiséget - közölte Csiba Péter. Hozzátette: az egyetemes szolgáltatás regulált tevékenység, az ellátást a vonatkozó jogszabályi feltételek mellett kell biztosítania az új szolgáltatónak is.

A Magyar Energia Hivatal (MEH)) szerdán jelentette be, hogy kilencven napra felfüggesztette a likviditási problémákkal küszködő Emfesz (Első Magyar Földgáz-és Energiakereskedelmi és Szolgáltató) Kft. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét. A felfüggesztés 2011. január 13-án reggel 6 órakor lép hatályba. Az Emfesz Kft. 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi fogyasztót, hatezer kis- és közepes vállalkozást, és több száz ipari céget lát el földgázzal.

emfesz gdf-suez szolgáltatás gázellátás ügyfelek
Kapcsolódó cikkek