Cégvilág

A vártnál is nagyobbat dobhat az Audi Győrben

A tavaly szeptemberben bejelentettnél is nagyobb beruházást is végezhet Győrben az Audi, amely a Kardán út 1. alatti telephelyén már üzemelő gyáregységtől keletre lévő 200 hektáros területén napi 1000 gépjármű legyártására képes üzem létesítését tervezi.

A regionális környezetvédelmi hatóságnak két hónapja van arra, hogy a hatásvizsgálatot elvégezve döntsön az egységes környezethasználati engedély kiadásáról.

Eddig arról volt szó, hogy az ősszel bejelentett 900 millió eurós beruházás révén 2013-tól évente 125 ezer jármű hagyja el a gyártósorokat, mégpedig úgy, hogy az eddigiekkel szemben nem Ingolstadtból érkeznek az alkatrészek és a karosszériadarabok. Az engedélyeztetésre beadott anyag szerint azonban éppen kétszeres gyártókapacitás létesítését tervezi az évtized második felében az Audi AG.

"Fennáll a lehetőség a rendelésállomány további emelkedésére. Ezért adták meg a lehetséges maximális gyártókapacitást az engedélyezési folyamat megindításakor" – közölte lapunkkal Lőre Péter, a cég kommunikációs vezetője

Audi engedélyezés Győr beruházás gyártás gyártókapacitás
Kapcsolódó cikkek