Cégvilág

Van igény tóparti apartmanra

A kevesebb fejlesztés miatt a jelenlegi projektek jó eséllyel lépnek piacra a Balatonon

„Vannak a piacon új építésű ingatlanok, igaz, számuk csökkenő tendenciát mutat az elmúlt évekhez képest” – mondta Szabó Csaba, a Sió-Procent Ingatlanforgalmazási Kft. ügyvezetője. Öt évvel ezelőtt jóval több beruházás indult el, ugyanis olyan vállalkozások is belevágtak a Balaton meghódításába, amelyeknek nem ez volt a fő profiljuk. A válság sokat alakított a piaci képen, így ezek a társaságok mára eltűntek a piacról.
Az induló beruházások lehetőségei azonban mostanra igen beszűkültek, irányukat és mértéküket a rendelkezésre álló hely szabja meg. Vészesen fogy a minőségi, minden szempontból alkalmas építési terület a vízparton. Ha akad még telek, akkor az azt megvásárló fejlesztő gyakorlatilag alkupozíció nélkül kénytelen kifizetni a tulajdonos által megszabott, sokszor egyedi árat.

Az épülő vagy éppen a piacon lévő lakások árairól szólva Szabó Csaba elmondta, hogy jelentős növekedés figyelhető meg a piacon. Az apartmanok áraiba a beruházók igyekeznek beépíteni a megvásárolt telkekét, valamint a válság hatására megdrágult építési nyersanyagok is növelik az ingatlanok árát. Mindezekkel együtt is látható kereslet mutatkozik a Balaton mellett lévő ingatlanok iránt, főleg, ha jó minőségű és vízparti tulajdonról lehet szó. A potenciális vevők felismerték azt, hogy – a fejlesztőkhöz hasonlóan – nekik is lépniük kell: ha jó helyen kívánnak vásárolni, akkor nem szabad még további éveket várniuk.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

apartman turizmus Balaton ingatlan befektetés
Kapcsolódó cikkek