Tavaly március óta csökken a húskészítmények átlagára. Az év utolsó két hónapjában például az átlagos kilónkénti fogyasztói ár 1259 forintra mérséklődött az egy évvel korábbi azonos időszak 1271 forintjával szemben – állapította meg a Nielsen piackutató, rámutatva, hogy a termékkör árszintje 2008 novemberében és decemberében 1240 forint volt.
A felmérés szerint az elmúlt évben mintegy 214 milliárd forintot költöttünk húskészítményekre, értékben három, menynyiségben pedig négy százalékkal emelkedett a termékkör kiskereskedelmi forgalma a tavalyelőtti szinthez képest.
Figyelemre méltó, hogy a különféle termékkörök piaci részesedése nem változott az elmúlt két évben, ugyanakkor kimutathatóan erősödött a gyártói márkák pozíciója. Míg piaci részesedésük – menynyiséget tekintve – a tavalyelőtti utolsó két hónapban 67–71 százalék között mozgott, addig a múlt év végén már 69–73 százalék közé emelkedett. A mennyiségben mért forgalom némileg csökkent a 200 négyzetméteresnél nagyobb üzletekben, amelyek piaci részesedése a tavalyelőtti 76 százalékról 73-ra apadt. VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.