Cégvilág

Ötfelé osztódik a Vegyépszer

A kiváló vállalatok tiszta lappal indulhatnak, miközben a fennmaradó társaságnak 16 milliárd forintot meghaladó rövid lejáratú kötelezettségállománya marad.

Négy társaság kiválik a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.-ből, az alapcéget pedig átnevezik Vegyépszer Hungária Zrt.-vé –t - tudta meg a Gazdaság.hu.

A fennmaradó cég neve Vegyépszer Hungária Zrt.-re változik, miközben a cégből négy különböző tevékenységi formájú társaság válik ki. Valamennyi cég székhelye a Zalai megyei iparűzési adótól mentes településen, Szentgyörgyvölgyben lesz, ahol jelenleg a Nemzetközi Vegyépszer székhelye is található.

Az átalakuló társaság vezérigazgatója a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Seprényi Sándor lesz. A tervek szerint a Nemzetközi Vegyépszerből átalakuló Vegyépszer Hungária Zrt. viszi tovább az eredeti cég saját tőkéjének 99,74 százalékát, a kiváló társaságok közül az "új" Nemzetközi Vegyépszer Zrt. 0,2, a több pedig fejenként 0,02 százalékkal gazdálkodhatnak.

A 600 ezres tőkével alakuló Magyar Közép-út Kft. viszi tovább az út- és autópálya-építést, valamint 836 millió forint vevőkövetelést és ugyanekkora rövid lejáratú kötelezettséget. A céget Fényes Tamás vezeti. Hasonló tőkeellátottsággal, és ugyancsak út- és autópályaépítésre alakult meg a Magyar Nyugat-Út Kft., amelynek első embere Kovács Endre lesz. A cég 780 millió forintot meghaladó vevőkövetelést és szállítói tartozást vihet útravalóul

szétdarabolódás szentgyögyvölgy Vegyépszer
Kapcsolódó cikkek