Cégvilág

Windows, Office, Explorer - 22 biztonsági rést tömtek be

A Microsoft tizenkét biztonsági tájékoztatót tett közzé, amelyek keretében huszonkét biztonsági hiányosságot számolt fel több szoftverben.

A Microsoft a Windows, az Internet Explorer és az Office biztonsági hibáit javította ki a most nyilvánosságra hozott patch-ekkel. Ezek között található a végleges megoldás arra a korábban jelzett biztonsági résre, amely az Internet Explorer Cascading Style Sheets funkcióját használta ki.

A Symantec szakembere a News Factornak elmondta: a most javított hiányosságok közül ez volt az egyetlen, amelyet tudomásuk szerint kihasználnak hackerek. És bár a támadások száma viszonylag alacsony, az aktivitás növekedett, így mindenkit azt javasolják, hogy a lehető leggyorsabban töltsék le végleges javítást.

Joshua Talbot szerint szerencsés, hogy ennyi biztonsági rést tömnek be most, az IT menedzserek számára azonban ez sok munkát jelent, hiszen hamarosan az Adobe is közzétesz egye jelentős javító csomagot és az Oracle-től is várható egy Java-patch a következő hetekben. A Lumension biztonsági szakembere pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a most közzétett Microsoft javítócsomag telepítése hosszú időt vesz igénybe, hiszen a cég gyakorlatilag a teljes operációs rendszerhez kapcsolt termékcsaládját módosította. 

Internet Explorer javítás windows office patch Microsoft biztonsági rés
Kapcsolódó cikkek