Cégvilág

Az iPhone 5 minden rekordot megdönthet

Az Apple iPhone sorozatának eladásait figyelve egyes elemzők arra következtetnek, hogy az ötödik generációs készülék több példányban kel majd el, mint az elődei együttvéve.

Az Asymco elemző cég az összes korábbi iPhone értékesítési görbéjének elemzésével arra jutott, hogy az ötödik számú modell 100 millió darabos értékesítést is elérhet, ami több, mint az előző négy készülék együttes értékesítési eredménye.

Az Asymco a számítások elvégzésekor a cég közléseiből indul ki, eszerint a vállalat jelenleg sem tud lépést tartani az iPhone iránti óriási kereslettel. Tekintve, hogy a legyártott példányokat a jelek szerint gyakorlatilag mind egy szálig értékesítik, a jövőbeli eladási számok is megbecsülhetőek a gyártási adatok alapján. A korábbi iPhone-értékesítések, az ismert termelési adatok, valamint a jelenlegi készletekkel kapcsolatos információk összesítésével az elemzők megrajzolták az Apple termelési görbéjét.

A cég csak minimális átfedést hagy a két különböző termékgeneráció között, vagyis amint megjelenik a termék új verziója, a régi kifuttatják. Mindezek alapján látható, hogy az iPhone mindegyik új verziója durván megkétszerezte az elődje eladásai adatait. Ha a trend folytatódik, az iPhone 5 100 millió darabos eladási eredmények elé néz. Az Asymco számításai szerint az iPhone 4 60-65 millió példányban kelhet el és legalább még egy negyedévig folytatódik a gyártása.

generáció Apple Asymco értékesítés rekord iPhone 5
Kapcsolódó cikkek