Cégvilág

Egy nagyfröccs áráért veszik meg a FTC Labdarúgó Zrt.-t

Kevin McCabe megegyezett a Kubatov Gábor vezette FTC-vel, hogy az angol befektető egy euróért eladja a klubnak a labdarúgó Zrt.-t, és lehetőség nyílik a stadion és a körülötte lévő területek visszavásárlására is.

Az FTC szándéknyilatkozatot írt alá Kevin McCabe-bel még kedden este, a labdarúgó Zrt. tulajdonosával a stadion és a körülötte lévő terület visszavásárlására – jelentette be szerdán a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor. A labdarúgó Zrt.-ért egy eurót fizet az anyaegyesület az angol befektetőnek, míg az Albert Flórián Stadiont 2.5 millió euróért (700 millió forintért) vásárolhatja vissza az FTC. A tranzakció előtt azonban egy három évre visszamenő, teljes körű gazdasági és jogi átvilágításon esik át a Zrt., ami június 30-án kezdődik el. A Fradi július 30-ig veheti meg a stadiont, és szeptember 30-ig van lehetősége a létesítmény körül található terület visszavásárlására, amely 5 milliárd forintba kerülhet. A klub 2012. március 30-ig ingyen használhatja a területet.

Kubatov Gábor elmondta, hogy az vásárlásokat egy új befektető, vagy maga a klub is finanszírozhatja, de akár az állam is visszavásárolhatja a stadiont.

Az igazgatótanács összetétele megváltozik, amelynek Berzeviczy Attila, ifj. Springer Miklós, Kocsis Máté és Kubatov Gábor lesz a tagja. Csütörtökön jelentik be, hogy ki lesz a 200 millió forint körüli adósságot felhalmozó labdarúgó Zrt. új vezérigazgatója. A klub egy elszámolatlan adóvita kapcsán reménykedik, hogy megkap 460 millió eurót.
Kevin McCabe cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. 2008-ban úgy vette meg az FTC Labdarúgó Zrt.-t, valamint az ahhoz tartozó 6+2 hektáros területet, hogy vállalta egy új aréna felépítését vagy a régi rekonstrukcióját. Először 2010. április 9. volt a kivitelezés dátuma, aztán ezt átütemezték 2012-re, majd 2014-re.

 

Ferencváros FTC Fidesz kubatov
Kapcsolódó cikkek