Cégvilág

Négycsillagos szálloda a 8. kerületi grund mellett - Fotók

Budapesten nyitotta meg első apartmanházát a szingapúri központú Frasers Hospitality szállodalánc. A Fraser Residence Budapest a vállalat első beruházása Európa keleti felében.

A Fraser Hospitality első közép-európai apartmanházát Budapesten nyitotta meg egy hónappal ezelőtt. Az 51 szobás négycsillagos superior kategóriának megfelelő Fraser Residence Budapest 8. kerületében a Corvin közhöz és nemrég elkészült Corvin Sétányhoz közel lévő Nagytemplom utcában áll, szemben a Pál utcai fiúk híres grundjával.

Nánai Balázs, kereskedelmi és marketing igazgató a mai bejáráson elmondta, hogy az apartmanhotel a szállodák és a bérelt lakások előnyeit ötvözi, utóbbi hátrányai nélkül. A vendég ugyanúgy megkapja a szállodák megszokott szolgáltatásait, ennek megfelelően a menedzsment célja az, hogy Magyarországon úttörője legyen az újfajta, a megszokott szállodai szolgáltatásoktól és szobatípusoktól merőben eltérő apartmanok népszerűsítésének. 

A Fraser Residence Budapest igazgatója, Alain Goetschel a Világgazdaságnak elmondta, hogy a házban idén az 50 százalékos kihasználtság elérése a cél. A szobák felét szeretnék hosszú távra kiadni, ami minimum egy hónapos foglaltságot feltételez. Az eddigi teljesítmény alapján a vezető bizakodó, már a húsvéti szezonra is sok az érdeklődő. Goetschel hozzátette: a ház kiváló elhelyezkedése – a repülőtér, valamint számos irodanegyed közelsége –, valamint Budapest növekvő turisztikai népszerűsége lehet a siker záloga. Azt, hogy mekkora beruházást igényelt a szálloda kialakítása, nem közölték.

A legolcsóbban 55 euróért lehet a budapesti Fraserben megszállni, a legdrágább szoba pedig 230 eurót kóstál.

A Fraser Budapest Residence megnyitásával 14-re nőtt a vállalat európai portfoliója. Londonban 9, Skóciában (Glasgow és Edinburgh) és Párizsban pedig 2-2 Fraser fogadja a vendégeket. A következő apartmanház Isztambulban nyílik majd áprilisban, a tervek szerint pedig még idén több mint 1,500 apartmannal bővül a Frasers Hospitality kínálata. A Fraser-lánc globálisan vezető szerepet tölt be a rövid és hosszú távra igényelhető rezidenciák piacán.


[enews_gallery id='365238']

apartman residence nagytemplom utca fraser Corvin sétány
Kapcsolódó cikkek