2010 decembere és 2011 március vége között közel 35 milliárd forintos támogatásról született döntés, és április végéig várhatóan további 5 milliárd sorsáról határoznak. A héten döntés született az Új Széchenyi Terv keretében működő Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) panelpályázatainak sorsáról is.  – mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára tatabányai tájékoztatóján.
 
A KEOP keretében támogatott pályázatok nagyobbik része közszolgáltatást nyújtó intézményekhez kapcsolódik. A következő egy esztendőben sorra újulhatnak meg felsőoktatási és közoktatási, valamint egészségügyi és szociális intézmények, melyek fenntartási költsége is csökkenhet az épületkorszerűsítéseknek köszönhetően. Példaként említette a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szent Borbála Kórházát, amely 470 millió forintos támogatásban részesült a meglévő manuális pavilon energiahatékonysági beruházásához.
 
A ZBR keretében 12,59 milliárd forint felhasználásáról döntöttek a héten. 238 pályázat került támogatásra, amely 22 788 lakás korszerűsítését teszi lehetővé a fővárosban és harmincegy vidéki településen. Komárom-Esztergom megye négy városában – Esztergom, Oroszlány, Tata, Tatabánya – összesen 462 lakás újulhat meg 103 milliós támogatás segítségével.
 
Az államtitkár utalt arra is, hogy a most zajló Construmán kiállító szakcégek számára a túléléshez szükséges levegőt biztosíthatják a meghozott döntések, hiszen a kalkulációk alapján a két pályázati keretben megítélt támogatások összességében 90-100 milliárdos megrendelést adhatnak a szélesebb értelemben vett építésgazdaság számára