Cégvilág

Az Asztalra költözik a Twitter

A The Wall Street Journal értesülése szerint a Twitter tárgyalásokat folytat a Tweetdeck szoftver megvásárlásáról, amelynek segítségével a mikroblog oldal a helyi számítógépekről is elérhető lesz.

A Twitter tárházából idáig hiányzott a desktop alkalmazás, de ez rövidesen megváltozhat, hiszen a cég az információk szerint 50 millió dollárt fizetne a Tweetdeck nevű szoftverért. A független fejlesztésű alkalmazás segítségével a desktopról küldhetnek üzeneteket a Twitterre a felhasználók, méghozzá akár hosszabbakat is, mint az oldalon megengedett 140 karakter.

A Twitternek egyébként versenyeznie kell az akvizícióért, mivel az UberMedia is tárgyal a megvásárlásáról. A The Wallz szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a mikroblog oldal hagyja, hogy egy riválisé legyen a program, hiszen ez aránytalan előnyt biztosítana számára a Twitterverzumban.

Az UberMedia már amúgy is birtokol több, a Twitterre szakosodott alkalmazást, köztük az UberSocialt és a Twitdroydot. A felmérések szerint a legvérmesebb Twitter felhasználók 13 százaléka használja ezeket az alkalmazásokat.

mikroblog alkalmazás szoftver Twitter desktop
Kapcsolódó cikkek