Cégvilág

Lendületben a Széchenyi-kártya

A Széchenyi Kártya mintegy tíz éves története során bebizonyosodott, hogy szükség van erre az eszközre a kkv-k finanszírozásához, ezért döntött a kormány a program kibővítéséről.

A Széchenyi Kártya Program új lendületet kapott a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozásában, a folyószámla mellett lehetőség van már a forgóeszköz-finanszírozásra, beruházási eszközök vásárlására a kártya révén, hamarosan lehetőség lesz az önerő hitel felvételére, és megjelenik majd az Agrár Széchenyi Kártya is - mondta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a 2002. évi indulás óta 190 ezer vállalkozás igényelt Széchenyi Kártyát, az eddig 146 ezer kibocsátott kártyával együttesen 880 milliárd forint kedvezményes hitelt helyeztek ki a kis- és középvállalkozásokhoz.

Molnár Ágnes hangsúlyozta: az Új Széchenyi Tervben meghirdetett vállalkozásfejlesztési pályázatokra jelentős az érdeklődés, március 1-jétől 701 pályázatot nyújtottak be 15 milliárd forint támogatásra, és a visszatérítendő támogatásokat tömörítő Jeremie-programban 40 milliárd forintot helyeztek ki eddig. Az NFM államtitkára aláhúzta: az Új Széchenyi Tervben a pályázati rendszer egyszerűbb, gyorsabb és átláthatóbb lett.

    Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára aláhúzta, hogy a tárca elkötelezett a kis- és középvállalkozások fejlesztése mellett, amelyben a Széchenyi Kártya Programra is építenek.

    Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke rámutatott: a 2008-as gazdasági-pénzügyi válság idején egyedül a Széchenyi Kártya révén finanszírozták a kis- és középvállalkozásokat.

Széchenyi terv Széchenyi kártya kkv-k mollár ágnes
Kapcsolódó cikkek