Cégvilág

Vezérváltás a Generali-Providencia élén

Pálvölgyi Mátyás 2011. június 30-val leköszön a Generali-Providencia Biztosító operatív elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több időt szentelhessen a stratégiai feladatoknak mind Magyarországon, mind a Generali PPF Holding közép-kelet-európai régiójában. Az elnök-vezérigazgatói feladatokat 2011. július 1-vel Erdős Mihály, az igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja veszi át.

2011. július 1-től Pálvölgyi Mátyás látja el a Generali-Providencia biztosító felügyelőbizottságának elnöki feladatait. A leköszönő elnök-vezérigazgató továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding igazgatóságának, ahol a cégcsoport regionális stratégiai fejlesztésén munkálkodik. Egyidejűleg a biztosító Igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától és valamennyien vezérigazgató-helyettesi pozícióban folytatják munkájukat.

A Generali-Providencia Biztosítót 16 éve vezető, 57 éves Pálvölgyi Mátyás 2011. június 30-val lemondott elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több időt fordíthasson a vállalatcsoport nemzetközi aktivitására és a magyarországi leányvállalat stratégiai feladataira.

A biztosító felügyelőbizottsága 2011. július 1-vel Erdős Mihályt nevezte ki elnök-vezérigazgatónak. Erdős Mihály egy éve a vezérigazgató stratégiai tanácsadója, idén áprilistól pedig az igazgatóság stratégiáért és kockázatkezelésért felelős tagja. Erdős Mihály 2010. júliusa óta az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója. A kinevezésekre a PSZÁF-engedély birtokában kerülhet sor.

Egyidejűleg a tulajdonos Generali PPF Holding döntése alapján 2011. július 1-től Pálvölgyi Mátyás váltja Jaroslav Mlynar-t a Generali-Providencia Biztosító felügyelőbizottságának élén. A leköszönő elnök-vezérigazgató továbbra is tagja marad a Generali PPF Holding Igazgatóságának, és ellátja elnöki feladatait a Genertel és az Európai Utazási Biztosító (EUB) felügyelőbizottságaiban is.

“Nagyra értékelem Pálvölgyi Mátyás elmúlt 16 évben nyújtott kiváló teljesítményét. Vezetésével a Generali-Providencia Magyarország egyik vezető biztosítójává fejlődött, és a Generali cégcsoport legsikeresebb közép-kelet-európai vállalatai közé tartozik. Továbbra is számítunk stratégiai ismereteire a Generali PPF Holding továbbfejlesztésében” – jelentette ki Ladislav Bartonicek, a Generali PPF Holding vezérigazgatója.

Erdős Mihály 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott. 2001-től 2009-ig különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes. Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is. 2010-től az Európai Utazási Biztosító elnök-vezérigazgatója. A Corvinus Egyetem címzetes docense

“Elsődleges célom, hogy folytassam az elődöm által az elmúlt 16 évben lefektetett legjobb hagyományokat, hogy a változó piaci környezetben is megőrizzük a biztosító stabil, kiszámítható működését. Hiszek a menedzsment csapatmunkájában, a csoportszintű szinergiákban, a diverzifikált termékportfolióban és a többcsatornás értékesítésben.” – mondta Erdős Mihály.

Egyidejűleg a biztosító igazgatósági tagjai is további feladatköröket kaptak a társaság regionális központjától. A nem-élet üzletágat vezető Ilics László alelnök és vezérigazgató-helyettes, valamint az életbiztosítási üzletágat vezető Paál Zoltán – aki 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként folytatja tevékenységét a biztosítónál – felkérést kapott a Generali PPF Holding vezérigazgatójától az üzletág régiós szakmai kompetenciaközpontjának és tudásbázisának kialakítására. További, az igazgatóság tagjait érintő változás, hogy Hegedűs Anna 2011. július 1-től vezérigazgató-helyettesként irányítja a biztosító pénzügyi területeit.

EUB Generali-Providencia elnök-vezérigazgató Pálvölgyi Mátyás Erdős Mihály
Kapcsolódó cikkek