Cégvilág

Itt a legelégedettebbek a hotelek ár-érték arányával

Hazánkban a győri hotelek vendégei a legelégedettebbek a szálloda ár/érték arányával, Európában az idei év kulturális fővárosa Tallin szerezte meg az elsőbbséget – áll a hotel.info felmérésében.

Addig is, míg legtöbbünk a nyaralást tervezgeti, a hotel.info, a világszerte több mint 210.000 szállodában foglalási lehetőséget nyújtó online szállodafoglalási rendszer, megvizsgálta, hogy mely szállodákkal voltak leginkább megelégedve ügyfelei az idei második negyedévben.

Magyarországon megvédte első helyét Győr Budapest előtt. A város 7,99 ponttal tartotta meg csúcspozícióját a nemzeti Top-3-ban. Fővárosunk szállodáinak ár/szolgáltatás kínálatával kevésbé voltak elégedettek a foglalási oldal ügyfelei, az itteni házak az értékelés során 7,59 pontot szereztek. Debrecen, az ország második legnagyobb városa, 6,61 ponttal harmadik helyezést ért el. Miskolc szállodái pedig az elért 6,31 pontjukkal nem tudtak dobogóra kerülni.

Tallin, 2011 kulturális fővárosa, a világ nagyvárosainak összehasonlításában az élre tört. Javította helyzetét és a harmadik helyre ugrott Észtország fővárosa, Vilniusz, ahol tavasszal számos kulturális rendezvény csalogatta a vendégeket. Hanoiban a hotel.info webhelyen foglaló vendégei ugyan kevésbé voltak megelégedve az ár-szolgáltatás viszonyával, mégis februárban az aktuális kiértékeléskor a vietnámi fővárosnak második helyet sikerült elérnie.

Annak ellenére, hogy Budapesten a szállodavendégek kevésbé voltak megelégedve a szolgáltatás és az érte követelt ár viszonyával, a magyar főváros mégis meg tudta tartani hatodik helyét a nemzetközi besorolásban, bár fő a fő vetélytársnak számító Prága egy hellyel megelőzte. Mexikóváros és Luxemburg megelégedtek a Top 20 közé való felvétellel. Helsinki és Szöul azonban a legjobb ár-szolgáltatási viszonnyal rendelkező nagyvárosok között találhatók. Mialatt Róma, az örök város, csak kis különbséggel maradt le a nemzetközi besorolásban, Párizs és különösen Moszkva előtt még hosszú út áll a felzárkózásig.

Turizmus Online - Világgazdaság Online-->

turizmus Tallin Budapest hotel szálloda Top 10 ár-érték arány
Kapcsolódó cikkek