Cégvilág

A kezünkhöz igazodó billentyűzetet készít az IBM - Képpel

Az IBM szabadalmi oltalmat kért egy új fejlesztésű virtuális billentyűzetre, amely az író adottságai szerint változtatja helyét és méreteit.

A virtuális klaviatúrák rugalmasságát már más gyártók is megpróbálták kihasználni, de a gyakorlati használatban eddig csak a kettéosztott billentyűzet vált be; ennél a klaviatúra két részben jelenik meg a képernyő jobb és bal oldalán. Az IBM változtathat ezen, amennyiben gyártani kezdi azt az új billentyűzetet, amelyre már szabadalmi oltalmat kért az Egyesült Államokban.

A Gizmag beszámolója szerint az IBM berendezése a felhasználó fizikai felépítése és szokásai szerint változtatja külsejét. A billentyűk mérete és pozíciója az adott személy igényei szerint változik, a készülék figyelembe veszik az ujjak hosszát és a billentés hosszát is. Ehhez a felhasználónak először alaposan kalibrálnia kell a billentyűzetet, de a klaviatúra a későbbiekben is figyeli a felhasználó tevékenységét és átlagolja a bevitt paramétereket. A billentyűzet tehát elvileg hosszú távon is optimális méreteket és alakot ölt a tulajdonos számára.

virtuális klaviatúra billentyűzet IBM
Kapcsolódó cikkek