Cégvilág

Az Internet Explorer a buták böngészője?

Az AptiQuant pszichometriával dolgozó tanácsadó cég érdekes felmérési eredményeket publikált arról, mi az összefüggés az IQ és a választott böngésző között.

A cég online IQ tesztet végzett 100 ezer felhasználón, majd az eredményeket összevetette az általuk használt webböngészővel. Eszerint az Internet Explorert főként az átlagosnál alacsonyabb intelligencia kvócienssel rendelkező internetezők használják.

A Google Chrome-ot, a Firefoxot és a Safarit többségében az átlagosnál kissé magasabb IQ-szintű internetezők használják. A legjobban teljesítő résztvevők Caminót, Operát, vagy Chrome kerettel szerelt Internet Explorert használtak.

A teljes elemzés megtekinthető itt

Mint arról beszámoltunk, az Internet Explorer még mindig a számítógépek több, mint felén ott található, a Google Chrome azonban minden más böngészőnél nagyobb ütemben növeli részesedését. A Google böngészőjét - melyet 2008 végén jelentetett meg a cég - idén 6 százalékkal többen választották, mint egy évvel korábban. Ezen kívül a Safari volt az egyetlen, mely növelni tudta piaci részesedését - jórészt az Apple termékek sikerének köszönhetően -, míg a Firefox, az Opera és legfőképp a Microsoft Internet Explorerje mind lejtőre került.

A legfrissebb statisztikák szerint az Opera alig több mint 4,0 százalékát birtokolja a piacnak; a Safari 7,48, a Chrome pedig már 13,11 százaléknál jár. A Firefox 21,7 százalékos részesedéssel rendelkezik, a korábban piaci egyeduralkodó Explorer pedig folyamatosan csökkenve már csak 53,7 százalékot tudhat magáénak.

iq teszt böngész Internet Explorer chrome IQ Opera Firefox
Kapcsolódó cikkek