Cégvilág

K+f központ Veszprémben

Veszprémben hozta létre első vidéki fejlesztőközpontját 100 millió forintos beruházással az informatikai biztonsági termékekkel foglalkozó BalaBit Kft., abban a városban, ahol a cég is alakult.

A részben uniós k+f forrásból finanszírozott központban hat fő kezdi meg a munkát, akik a kiemelt jogosultságú felhasználók monitorozására szolgáló termék fejlesztésén dolgoznak majd. A létszámot év végéig tizenöt főre tervezi növelni a vállalat, a következő években pedig további bővítést célzott meg.

„Ez a megoldásunk mára a vállalat legjövedelmezőbb termékévé vált, és nagy nemzetközi kereslet is mutatkozik a piacon jelenleg egyedülálló megoldás iránt. Az elmúlt évben 187 százalékkal nőtt a termékből származó árbevétel, így már 38 százalékos a részesedése a teljes forgalomból” – mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

A k+f bázis mellett külföldi képviseleti irodák nyitására is készül a társaság. A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő, saját fejlesztésű termékeit kínáló vállalkozás több éve szerepel a Deloitte listáján az ötven leggyorsabban növekvő kelet-közép-európai cég között.

Az árbevételben évről évre nagyobb részarányt képvisel a nemzetközi értékesítés, amely tavaly már elérte a 78 százalékot, egy esztendővel korábban ez még 53 százalék volt. A jelenleg mintegy százfős vállalkozás ez évre további 40 százalékos növekedést tervez mind az árbevételben, mind a létszámban. A cég tovább bővíti nemzetközi iroda- és partnerhálózatát is.

Ami az irodanyitásokat illeti, a 2005 óta működő németországi és a tavaly létesített olasz részleg után az idén az USA-val, Franciaországgal és Oroszországgal bővült a lista, az év második felében Svájc következik – emelte ki az üzletfejlesztési igazgató.
Az ezredfordulón alapított társaság saját fejlesztésű biztonsági megoldásait pénzügyi szervezetek, távközlési cégek, ipari és kereskedelmi nagyvállalatok vásárolják, de a felhasználók között ott van az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA is. 

k+f Veszprém balabit innováció
Kapcsolódó cikkek