Cégvilág

Senki nincs biztonságban: Az Apple szerverét is feltörték

A LulSec hackercsoport a hétvégén állítása szerint sikeres támadást hajtott végre az Apple ellen, annak ellenére, hogy a szervezet a közelmúltban azt állította, befejezi tevékenységét.

A LulSec az Anonymous IRC Twitter profilon keresztül adott hírt a támadásról. A Financial Times szerint ezt az accountot használják a LulSec tagjai azután, hogy a csoport a közelmúltban bejelentette, hogy beszünteti a hacker tevékenységet. A LulSec akkor nem közölt valódi indokot a döntés kapcsán, ugyanakkor a szektor szakértői már akkor feltételezték, hogy a LulSec hackerei átálltak az Anonymoushoz, egy másik jelentős szervezethez és a mostani bejelentés ezt látszik igazolni.

A LulSec a feltöréssel kapcsolatos hír mellett számtalan, állítólag az Apple szerveiről szerzett adatot is közölt, ugyanakkor úgy fogalmazott: "nem kell aggódni, más területeken vannak elfoglalva, de meg akarták mutatni, hogy az Apple sem sérthetetlen". A vállalat nem kommentálta a hacker akció hírét, de az FT szerint egy üzleti információkat gyűjtő szervert ért a támadás, az iTunes számlák nincsenek veszélyben.

A LulSec és az Anonymous az utóbbi hónapokban egymással versengve törte fel a magasan védett szervereket, köztük az FBI és a brit szervezet bűnözés elleni hivatal portálját az Antisecnek nevezett akciósorozat keretében. Eközben egy magát idac_hackernek nevező független tényező szintén azt állította, hogy biztonsági rést talált az Apple számítógépein.

lulsec szerver anonymous Apple feltör hacker
Kapcsolódó cikkek