Cégvilág

Merkel a régi keletnémet repülőjét szeretné visszakapni

Angela Merkel kancellár a lapjelentések szerint nem elégedett az Airbus A340-es elnöki különgéppel és jobb szeretné ismét a régi keletnémet repülőjét használni.

A Der Spiegel számolt be arról, hogy az európai gyártású Airbus kezdi idegesíteni a kancellárt, mivel számos technikai gond merült fel vele kapcsolatban. A helyzet a The Local tudósítása szerint elé komoly ahhoz, hogy Merkel felszólítsa a Védelmi Minisztériumot, hogy szállítsák el javításra az Airbust.

A kormányzati flottát számtalan meghibásodás hátráltatta, többek között túlmelegedő hajtóművek és defekt miatt késett el fontos találkozókról a kancellár. A lap szerint Merkel amiatt is elégedetlen, hogy a Konrad Adenauerről elnevezett Airbus túl nagy ahhoz, hogy a kisebb reptereken landolhasson.

Az A340-es ugyan 13 500 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kancellár megállás nélkül repülhet vele Berlinből Rióba, viszont számtalan város nem rendelkezik elég hosszú leszállópályával, hogy fogadhassa. A Védelmi Minisztérium állítólagos közlése szerint a kancellár most vissza szeretne váltani arra az A310-esre, amely az NDK-ból érkezett, még 1990-ben.

 

 

Airbus kancellár A340 Merkel NDK a310 keletnémet
Kapcsolódó cikkek