Cégvilág

Szerencsejáték Zrt.: erre mennek a milliárdok

Közleményben reagált a Szerencsejáték Zrt. az atlatszo.hu portál cikkére, amelyet lapunk is ismertetett. Ebben többek között az az állítás is szerepelt, hogy „évi 150-170 milliárdos árbevételből rendre mindössze 5-6 milliárd forint adózott nyereséget produkált az állami tulajdonú hazárdjáték-monopólium, a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt években”. A cikk emellett azt is állította, hogy az idén közel hárommilliárd forintot költ el a cég közbeszerzési eljárás nélkül a sorsolási műsoraira, a beszállító pedig egy „sok szempontból politikaközeli” műsorkészítő, a Hung-Ister Zrt.

Az állami szerencsejátékcég közleménye szerint a társaság nyilvánosan elérhető éves beszámolójából kiderül, a cég tavalyi, 171 milliárdos árbevételéből bruttó 95,5 milliárdot fizetett ki nyereményként, ebből 13,9 milliárdot tett ki a nyeremények utáni szja. Játékadó formájában 29,3 milliárd, egyéb adók és járulékok formájában 13,5 milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe, az egyéb működési költségek 25,7 milliárdot tettek ki. A közlemény összegzése szerint az 5 milliárd forintos osztalékkal együtt tavaly összesen 61,6 milliárddal járult hozzá a Szerencsejáték Zrt. a központi költségvetéshez. Emellett megjegyzik, a cég 1272 magyar állampolgárnak ad közvetlenül munkát, közvetetten pedig több ezer munkahelyet teremt.

A Tulik Ágnes kommunikációs igazgatóhelyettes, egyben szóvivő által jegyzett közlemény kitér arra is, hogy a társaság 2010-ben elnyerte az European Lotteries, 2011-ben pedig a World Lottery Association felelős játékszervezői tanúsítványát. Így meggyőződésük, hogy működésüket nem írja le híven a köznyelvben pejoratív tartalmú „hazárdjáték-monopólium”. VG

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek