Cégvilág

Törököt fogott a Google a Motorolával?

A Google a Motorola Mobility megvásárlásakor sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az akvizíció egyik fontos szerepe az Android védelme az Apple és a Microsoft jogi támadásaival szemben. A jelek szerint viszont, amit az egyik oldalon kivéd, azt a másikról visszakapja a keresőóriás.

A Google a Motorola mobilokat gyártó üzletágának megvásárlásakor kritizálta a Microsoftot és az Apple-t, amiért azok "támadást" indítottak az Android operációs rendszer ellen. Az Android mellett elkötelezett Motorola Mobility a múlt héten bejelentett 12,5 milliárd dolláros vásárlást követően a Google-é, de a szerzői jogi csaták ezzel korántsem érnek véget, sőt.

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) tegnap kezdte meg a Microsoft panaszának tárgyalását - írja a The Register. Redmond azt állítja, hogy a Motorola hét, általa szabadalmaztatott technológiát bitorol, ezért a Microsoft több Motorola készülék amerikai importjának tiltását kéri. Ha a hatóság a Microsoftnak ad igazat, megtiltják a Droid 2, a Droid X, a Cliq XT, a Devour, a Backflip és a Charm mobilok importját.

A Motorola közölte, hogy minden eszközzel védi magát, sőt, maga is eljárást indított a Microsoft ellen Európában és az Egyesült Államokban is, a Microsoft állítólagos jogsértései miatt. A vállalat egyébként kereszttűzben van, hiszen az Apple jelenleg a duisburgi bíróságon eljárást folytat ellene, azt állítva, hogy az amerikai cég megsértette az iPadhez kapcsolódó szerzői jogokat. Az Apple ugyanezen a fórumon már elérte, hogy betiltsák a SAMSUNG Galaxy Tab uniós forgalmazását és ugyanerre törekszik a Motorola esetében is.

Jelenleg az Android a legnépszerűbb okostelefon operációs rendszer, az ezzel üzemelő készülékeket a HTC, a Samsung és Motorola gyártja. Az Apple mindhárom céget megvádolta szabadalmi jogainak bitorlásával.

motorola szabadalom Apple szabadalmi jog Microsoft Google
Kapcsolódó cikkek