Cégvilág

1 milliárdos bevétel - Mindenki hozzánk jön futni

Az idén egymilliárd forintnál is több bevételt generálhat a magyar gazdaságnak az ágazat

Soha annyi külföldi futó nem nevezett korábban a Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra, mint az idei, immár 26. alkalommal megrendezett múlt vasárnapi versenyre – közölte a szervező Budapest Sportiroda (BSI).

A tavalyi lendületvesztés után most 52 országból több mint 4000 futó és kísérője érkezett Budapestre, hogy futva és szurkolva ismerje meg a várost, ami 35 százalékkal magasabb az előző évi részvételnél.

Legtöbben a holland és a német célturisták voltak, és az előzetes megkérdezés alapján idén kicsit nőtt a futó vendégek átlagos tartózkodási ideje is. Tovább erősödött az utazásukat egyénileg, az interneten szervezők száma, ami annak is köszönhető, hogy az öt-hat évvel ezelőtti 12-15 utazási irodához képest idén már csak 5 tudott utasokat gyűjteni.

A Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra francia, német és holland újságírók is érkeztek. A hazai futóélet legnagyobb és a legtöbb külföldit vonzó eseményére, az október 2-i 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra is hatalmas az érdeklődés. Augusztus végéig 45 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint az előző év hasonló időszakában. A tendencia alapján tovább növekedhet és idén már 1 milliárd forint fölé emelkedhet a magyar gazdaság bevétele a futóturizmusból – írja a BSI közleménye.

BSI futóturizmus Nike maraton félmaraton
Kapcsolódó cikkek