Cégvilág

Ránk koncentrál az Enterprise

A jövőben is a hazai piacra fókuszál a közelmúltban jelentős átalakuláson átment Enterprise cégcsoport. A társaság az alkalmazásfejlesztésben látja a jövőt, és kiemelt üzleti lehetőségnek tartja az egészségügyi IT-fejlesztéseket.

A legutóbbi gazdasági válság kellően mély nyomot hagyott a hazai informatikai szektoron, ez a korábbiaktól eltérő hozzáállást kíván a piaci szereplőktől – véli Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója. Hozzátette: számos változásra lehet készülni egyebek mellett az állami és közigazgatási területen, a hozzájuk kapcsolódó európai követelményeknek megfelelően. A versenypiacon is változnak az igények, főként a nagyvállalati szektorban.

A változást figyelmen kívül hagyó, illetve a helyzetet rugalmatlanul kezelő vállalkozások könnyen elveszthetik eddig biztosnak vélt piaci részesedésüket. Úgy látja, a krízis nemcsak a kisebb cégeket tizedeli meg a hazai piacon, hanem az ágazat vezető társaságainak jelentős piacvesztése, valamint háttérbe szorulása is várható.

Az Enterprise csoport szintén készül az új piaci irányokra, ami az utóbbi hónapokban jelentős szerkezeti átalakulást is hozott  a cég életében. Mint már korábban megírtuk, a társaság jogelődje a müncheni székhelyű Siemens csoporthoz, valamint egy amerikai pénzügyi befektetőhöz tartozó, üzleti kommunikációval, azonkívül rendszer-integrációval foglalkozó Siemens Enterprise Communications GmbH (SEN) magyarországi leányvállalata volt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el. 

alkalmazás Enterprise e-health Siemens sen
Kapcsolódó cikkek