Cégvilág

Terjeszkedik a Masterplast

Masterplast Rus néven Oroszországban hozta létre legújabb leányvállalatát a Masterplast Nyrt., a kelet-közép-európai régió egyik vezető szigetelőanyag-gyártó és -forgalmazó társasága. A cégcsoport tavalyi árbevétele meghaladta a 85 millió eurót.

Az első telephelyet a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu melletti Aksayban nyitják meg, bérelt raktárban és irodában – mondta Havasi Richárd, az új társaság ügyvezető igazgatója. Mint hozzátette, Ukrajnában sikeresnek bizonyult a Masterplast által értékesített szolgáltatási csomag, ez indokolta, hogy egy vevőkörében hasonló típusú piacon folytassák az expanziót.

A dél-oroszországi térségben egyelőre inkább a nyári hőség elleni védekezésben jut szerep a szigetelésnek, nem pedig a fűtési költségek csökkentésében. A jövőben azonban ez utóbbi is nagyobb hangsúlyt kaphat. Bár egyelőre a lakosság számára olcsón elérhető földgáz nem indokolja az épületek energetikai korszerűsítését, az orosz kormány hatékonyabb energiafelhasználást tűzött ki célul.

Ez pedig hatalmas potenciális piacot jelenthet a szigetelőanyag-gyártóknak és -forgalmazóknak is. Emellett Oroszországban már jelenleg is nagyszabású infrastrukturális beruházások zajlanak, amelyeket a jövőben további fejlesztések– például a 2014-es téli olimpia Szocsiban, illetve a kaukázusi újjáépítések – követnek. A cég lát esélyt a 2018-as oroszországi focivébéhez kapcsolódó építkezésekben is.

rosztov Oroszország fűtés Masterplast terjeszkedés
Kapcsolódó cikkek