Cégvilág

12 új gyártósort telepít Veszprémbe a Continental

Kétlépcsős, együttesen több mint 3,7 milliárd forintos beruházássorozatba kezd a német Continental csoport Veszprémben, ahol bővítik a Continental Teves Magyarország Kft. autóelektronikai gyárát.

Az Új Széchenyi Terv keretében összesen 890 millió forintos támogatást elnyert vállalat az épülő üzembe 12 új gyártósort telepít, emelett bővíti a kutató-fejlesztő kapacitást is. Így a következő három év során további 58 fejlesztőmérnököt vehetnek föl a jelenleg 268 mérnöknek munkát céghez.

A Continental tervei szerint a beruházással 75 százalékos növekedést érnek el a termelésben, amelynek eredményeképpen a legyártott alkatrészek száma 2013-ra 40 millió darabra nő.

Pápai Tamás, a cég korábbi ügyvezetője azt mondta: 2011-ben a gazdasági nehézségek ellenére elkezdődhet az építkezés Veszprémben, az új gyárépületet várhatóan egy év múlva adják át.A cég Magyarországon hat vállalatában több mint hatezer főt foglalkoztat, a cégcsoport 2010-es évi 26 milliárd eurós árbevételével a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozik. A jelenleg 1170 embert foglalkoztató veszprémi cég tavalyi árbevétele meghaladta a 60 milliárd forintot.

További részletek a pénteki Világgazdaságban

Veszprém mérnök gyár Continental gyártósor munkahely
Kapcsolódó cikkek