Cégvilág

A jó öreg Wordhoz még mindig ragaszkodunk

Növelte nyereségét és bevételét a Microsoft amerikai szoftvergyártó óriáscég pénzügyi éve első negyedében, a beszámoló szerint a cég bevétele 17,37 milliárd dollár volt a szeptemberrel zárult időszakban.

Ez az amerikai elemzők által előre jelzett értéknek megfelelő adat 7 százalékkal magasabb a múlt év hasonló időszaka után publikáltnál. A társaság adózott eredménye 5,74 milliárd dollár lett az egy évvel korábbi 5,41 milliárd után. A nyereség növekedéséhez hozzájárult, hogy a nehéz világgazdasági helyzet ellenére 8 százalékkal bővült az Office programcsomagok eladása, ezt a többi szektortárshoz hasonlóan a vállalatok megnövekedett keresletének köszönheti a Microsoft.

A többi meghatározó szegmens közül a szerverek üzletág bevételei 10, az Xboxot és a Kinectet is gyártó szórakoztatási üzletágé 9 százalékkal növekedtek, az online szolgáltatások pedig közel 20 százalékos emelkedést értek el, de ennek ellenére továbbra is veszteségesen működnek.

A társaság a válság hatását a Windows operációs program eladásaiban érzi meg, amely igaz, hogy 2 százalékos bővülést ért el, de ez alacsonynak számít, és a cég szerint ezt a személyi számítógépek iránti igen gyenge kereslettel magyarázható. A pénzpiacpiac leginkább a legújabb, a Windows 8 kódnevű operációs rendszer fejlesztéséről szóló híreketvárja. Meghatározó jelentőségű lesz majd a Nokiával közös projekt is.

Nokia office nyereség Windows 8 Xbox
Kapcsolódó cikkek