Cégvilág

Indul a villanyautó-töltés

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadóján, ahol bemutatták a cég Energia új utakon nevű programját.

Konrad Kreuzer tájékoztatása szerint a nemzetközi csoport a fenntartható energiagazdálkodás szellemében már évek óta számos projektet támogat sikeresen a közúti autózás által okozott károsanyag-kibocsátás mértékének csökkentése érdekében. A műszaki fejlesztéseknek köszönhetően az E.ON kész arra, hogy a fogyasztóknak jövőbe mutató, komplett szolgáltatást nyújtson Magyarországon is. Ezért még ebben az évben megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését. Az e-autók néhány órás töltése jó alkalom az utazóknak városnézésre.

Az első elektromos töltőpontot a Kempinski Hotel Corvinus rendelte meg a társaságtól. A szálloda előtt két, egy e-autót akár másfél óra alatt feltöltő gyorstöltőt, a garázsban pedig három lassútöltőt helyeztek el. A termékeket a Greenetik Kft. forgalmazza Magyarországon. Az állomásokat mostantól bármilyen elektromos jármű tulajdonosa használhatja. A töltőkön 230 és 400 volt töltésen lehet 16 ampert elérni.

A vezérlés RFID kártyával történik, a támogatott csatlakozók: a Schuko, a Merlin és a Mennekes. Nemzetközi értékelés szerint egy belső égésű autó üzemeltetése, karbantartása és üzemanyag-beszerzésének együttes költsége meghaladja a 10 eurót száz kilométerenként, ugyanez az elektromos autóknál 4 euró. Az elektromos járművek használata zéró emissziót jelent az utakon.

Winkler János, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy első lépésként a nagyvállalati szektorban vezetik be az új szolgáltatásokat, de a lakosság is nagyon gyorsan megismerkedhet majd a töltőkkel. Az E.ON a jövőben nemcsak töltőket értékesít, hanem technológiát biztosít, kivitelezi, üzemelteti és villamos energiával is ellátja ezen eszközöket. Példamutatásként saját e-járműveket is munkába állított. Az ünnepélyes átadón Rogán Antal, a töltőállomásnak helyet Belváros-Lipótváros polgármestere azt mondta, büszke arra, hogy Budapest V. kerülete is részt vesz a környezettudatos közlekedés népszerűsítésében.

Fő üzenetek

- Az E.On kész minden ügyfelét ellátni elektromos töltőkkel

- Magyarországon elsőként kínálja komplexen e szolgáltatást

- Az E.On munkavállalói is elégedettek az e-járművel

- A társaság elektromos utak kiépítésére készül

Forrás: E.On

- Magyarországon elsőként kínálja komplexen e szolgáltatást

- Az E.On munkavállalói is elégedettek az e-járművel

- A társaság elektromos utak kiépítésére készül

Forrás: E.On -->

greenetik Rogán töltő E.On RFID villanyautó
Kapcsolódó cikkek