Cégvilág

Megtámadták a Sonyt: 93 ezer felhasználót kellett "menteni"

A Sony közölte, hogy ismét nagyarányú támadás érte a PlayStation szervert, aminek hatására több tízezer felhasználói profilt kellett átmenetileg lezárni.

A Sony Online Entertainment, a PlayStation Network és a Sony Entertainment Network hálózatok ellen indított támadás célja a felhasználók belépési adatainak megszerzése volt, ami részben sikerült is. Az AP tudósítása szerint a Sony 93 ezer ügyfél accountját zárt le ideiglenesen, miután bebizonyosodott, hogy az adataik illetéktelen kezekbe kerültek. A japán óriáscég módosította az érintett jelszavakat és jelenleg nyomoz a tettesek után.

A cég közlése szerint az ügyfelek kevesebb mint egytized százalékát érinthette a támadás, ugyanakkor a Sony számára kellemetlen az eset, hiszen idén immár másodszorra törnek be a hálózataikba. Áprilisban több mint 100 millió felhasználó adatait lopták el és egy hónapra le kellett zárni a PlayStation Networkot a biztonsági hiányosságok miatt. Ugyanakkor a vállalat hangsúlyozza, hogy a két eset teljesen más: tavasszal a hackerek kifejezetten a szerverek ellen intéztek támadást, míg most egy működő felhasználói profil felhasználásával jutottak hozzá az adatokhoz.

PLAYSTATION hálózat támadás account rendszer Sony
Kapcsolódó cikkek