Cégvilág

Novemberben megnyílhat a megújult Műjégpálya - Ilyen lesz

Befejeződtek a Városligeti Műjégpálya kivitelezési munkálatai, már csak az utólagos javítás és a végső takarítás van hátra. A létesítmény várhatóan még novemberben megnyílik.

Mindezt a tegnapi nyílt napon jelentette be Bartha László, a Műjégpálya vezérigazgatója. A teljes rekonstrukció 4,7 milliárd forintba került, a fejlesztéshez 3,175 milliárdos támogatást nyújtott az A műjégpálya szerkezete teljesen megújult, s 15 százalékkal nőtt a sportolásra alkalmas terület. A pálya a korcsolyázás mellett más kulturális és sportesemények megrendezésére is alkalmas lehet a jövőben.

A projekt keretében elvégezték az épület teljes műemléki felújítását, a bejárati csarnokot például az eredeti, 1926-os állapotnak megfelelően állították helyre, aranyozott oszlopokkal és korlátokkal. Az épületben a legmodernebb jégkészítési, épületgépészeti és gyengeáramú technológiát építették ki. A teljes átadáshoz a kivitelezési munkák utólagos javítása és a végső takarítás szükséges még, így várhatóan novemberben megnyílik a létesítmény – mondta a vezérigazgató.

Tájékoztatása szerint jelenleg a fővállalkozó mellé kirendelt vagyonellenőr felügyeli a kifizetéseket. A pontos nyitási dátum azon múlik, hogy ő mikorra bólint rá a befejezéshez szükséges néhány millió forint átutalására. Mint mondta, ezek után még egy hétre van szükség a nyitásig, beleértve a használatbavételi engedély beszerzését.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kivitelezési munkát még tavaly februárban kezdték el, és az eredeti tervek szerint decemberre tűzték ki az átadást. Időközben azonban a határidőt többször is módosították a kivitelező Hérosz Zrt. és a megrendelő Fővárosi Önkormányzat közötti elszámolási és egyéb viták miatt. A fővállalkozó néhány napja csődvédelmet kért, mert nem tudta kifizetni hitelezőit.

A teljes rekonstrukció 4,7 milliárd forintba került.


megnyit nyitás korcsolyázás műjégpálya rekonstrukció
Kapcsolódó cikkek